Waarom een WordPress website?

Waarom een WordPress website

 

Wist je dat?

  • De verschillende WordPress uitvoeringen zijn vernoemd naar bekende jazzmuzikanten?
  • Wekelijks er 102 miljoen bezoekers op WordPress blogs komen?
  • Per week er 350 000 WordPress websites worden opgezet?
  • 1 op de 4 websites WordPress websites zijn?

WordPress is een van de meest gebruikte CMS systemen. Het kent een brede community die doorlopend WordPress onderhoud en doorontwikkeld. Dit is een van de voordelen van WordPress. In dit artikel bespreken we de voordelen van WordPress.

 

Voordelen van WordPress

  • Software van WordPress is gratis en open source.

WordPress is geheel gratis te downloaden en te gebruiken. Daarnaast is het ook een open source platform. Dit bekent dat jij de broncode gratis kan downloaden. Wat kan je hiermee? De broncode is de leesbare tekst die een programmeur kan gebruiken om aanpassingen toe te passen.

 

  • Makkelijk in gebruik.

Om WordPress te gebruiken hoef jij geen expert te zijn in het bouwen van websites. Je hebt dan ook maar vrij weinig voorkennis nodig. Met WordPress kan jij zelf gemakkelijk dingen aanpassen. Je kan zelf een pagina toevoegen of een nieuw bericht maken. Dit is ook een van de redenen waarom WordPress zo populair is bij veel bedrijven. 

 

  • Doorontwikkeling kan sneller en goedkoper door gratis plug-ins.

Dit maakt het makkelijk om jouw WordPress website uit te breiden. Er zijn meerdere plug-ins die jou hierbij helpen. Veel gratis plug-ins maar er is ook keuze uit plug-ins tegen een bepaald bedrag. Door het gebruik van een plug-in kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een extra functionaliteit toevoegen.

 

  • Ondersteuning aan verschillende mediatypen.

WordPress geeft jou de mogelijkheid om dus niet alleen teksten toe te voegen maar ook verschillende mediatypen. Met WordPress kan je onder andere afbeeldingen, audio- en videobestanden toevoegen. Maar bijvoorbeeld ook een social media posts kan jij op jouw website plaatsten.

 

  • WordPress is SEO vriendelijk.

WordPress heeft verschillende plug-ins die bijdragen aan het SEO optimaliseren van jouw WordPress website. Voorbeelden hiervan zijn plug-ins voor het verhogen van websitesnelheid en het optimaliseren van on-page SEO. 

 

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het bouwen van een WordPress website? Ons team van developers ontzorgt jou met het bouwen van een topwebsite. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Nu je hier toch bent: